25 Mart 2008 Salı

Dünyanın dört köşesinden sağlık sırları

Sağlık ve beslenme uzmanları, dünya kültürlerinin sağlıklı kalma sırlarını derledi.The Sun gazetesinin sağlık ve beslenme uzmanları, dünya kültürlerinin sağlıklı kalma sırlarını derledi.Buna göre her milletin yüzyıllardır kendine göre sağlıklı kalma yöntemleri bulunuyor. İspanya: Viva siesta İspanya’da yapılan bir araştırma, haftada 3 kez öğle yemeğinden sonra 30 dakika şekerleme yapanların, kalp krizi riskini yüzde 37 azalttığını ortaya koydu. İşten vakit kalmıyorsa, en azından her gün gözlerinizi düzenli aralıklarla birer dakika kapatın. Çin: Müzik ruhun gıdasıdırÇinlilerin yüz yılı aşkın bir süre yaşamasının sebeplerinden biri de çalışırken bir yandan da şarkı söylemeleri. Araştırmalara göre şarkılara eşlik etmek stresi azaltıyor.Almanya: Sağlığına içiyorumAlman kültüründe önemli bir yeri olan bira, günde bir bardak tüketildiğinde silisyum maddesi sayesinde kemikleri güçlendiriyor. Ancak fazlası kemik yoğunluğuna zarar veriyor.İtalya: İş kalabalık ailede Avrupa’nın en sağlıklı milleti İtalyanlar, bunu kalabalık aileler halinde yaşamalarına borçlu. Araştırmalara göre sosyal insanlar uzun yaşıyor. İtalyan kültürünün önemli bir parçası olan kahveyi ise üzerine tarçın serperek deneyin. Tarçın, kan şekerini düzenliyor, şeker hastalığı ve yüksek kolesterolle savaşıyor.Hindistan: Baharat ve kuruyemişUzmanlara göre Hintlilerde bunamaya nadir rastlanmasında, ülkenin baharatlı mutfağı önemli bir rol oynuyor. Safran, Alzheimer hastalığı ile savaşıyor, kişniş ve kimyon, kanser ve astım riskini düşürüyor.Fransa: Mini porsiyon uzun yaşamHer 10 Fransız’dan sadece biri obezken, ABD’de bu oran yüzde 50’yi buluyor. Fransa ince kadınlarıyla ünlü. Bunun nedeni ise yiyecekleri küçük porsiyonlar halinde tüketmeleri..Yemeğinizi kendiniz pişirin ve akşam yemeğinin öğle yemeğinden büyük olmamasına özen gösterin.Yunanistan: Taze sebze ve meyveBalık, az miktarda kırmızı et, bol bol meyve ve sebzeden oluşan akdeniz mutfağı, kanser, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltıyor. Sarmısak ve zeytinyağı, kalp dostu doymamış yağ asitleri ve E vitaminiyle kırışıklıkları önlüyor.

Vatan

Hiç yorum yok: